kolmapäev, 27. november 2019

PickUp Briti eri: Leevi noorkotkad "Rahvuslik jaaniõhtu"

Projekti eesmärgiks oli erinevas vanuses kodanike rohkem suhtlus omavahel ning Vene noorte lõimumine Eesti noortega. Lisaks oli eesmärgiks noortele õpetada ka kuidas ise valmistada süüa ja kuidas toimib üks toitlustus ühel üritusel.

Idee tekkis, tänu sellele, et plaanisime korraldada jaanipäeva on kodukülas. Ning soovisime, et erinevas vanuses inimeses rohkem omavahel suhtleksid, ning teeksid erinevaid asju koos. Korraldasime kogukonnale rahvusliku jaanipäeva ning tutvustasime Eesti rahvakultuuri ka Vene rahvusest noortele.

Projekti eesmärgid õnnestusid, kuna oli näha, et erinevas vanuses inimesed suhtlevad üha rohkem oma vahel ning ka koostöö Vene rahvusest noortega oli suurepärane. Suheldi omavahel ning ma arvan, et vahetati ka omavahel kontakte. Õppisime väga palju. Näiteks kuidas eelarvet koostada, mida on täpsemalt vaja, et üks üritus toimuks sujuvalt ning kõik läheks plaanipäraselt jne. Vene rahvusest noori oli kohal 10, mis on ka muljetavaldav tulemus. Nii palju kui kuulsime, siis jäi kogukond üritusega rahule. Meie külas on küll iga aasta traditsiooniline jaanipidu, aga iga aasta on see oma moodi erinev. Näiteks sellel aastal võtsimegi eesmärgiks tänu projektile lõimumise Vene rahvusest noortega. Kogukond sai kasu nii, et sai veeta koos aega teiste kogukonnaliikmetega.

Tänu projektile õnnestus meil korraldada ka Noorte Kotkaste ja Kodutütarde heategevuslik kohvik, millest saadud tulu läks noorkotkaste ja kodutütarde Leevi rühmaruumi remontimiseks.
Tänu projektile õppisid noored müügitööd, näiteks, kuidas müüa kohvikus, kui suured peavad olema kogused, kuidas arvutada hindu, edaspidiseks eluks õppisid noored ka seda kuidas ise süüa teha. Paljud seda enne ei osanud. Kindlasti üks hea asi mida me veel arendasime oli ürituse korraldamine, seda igaüks ei oska ning kõik ei saa ka sellega hakkama. Paberimajanduse kohta õppisin seda, et saab anda ka teistsugust tagasisidet, kui mingi kindel vorm. Selline tagasiside, kus saab kirjutada ise täpsemalt ja lahti kogu asja. Kindlasti saime kasu ka selles, et oskame nüüd paremini oma seisukohta öelda ja seda julgemalt välja öelda. Mis näiteks kongreetselt minule oli võõras seltskonnas natukene raske, nüüd ma enam seda ei karda. Läbi projekti noored minu arvates muutusid kohusetundlikumaks, kuna kõik ülesanded, mis jagasime võrdselt ära omavahel said kõigil täidetud nii nagu vaja. Mina jäin oma meeskonnaga väga rahule. Projekti käigus saime veeta väga palju koos aega, tavaliselt seda nii palju ei tee, sai palju nalja. Koostöö arenes väga hästi. Tekkis ka taluvuspiir, ehk kuulata ära teiste ettepanek enne, kui hakkad eitama ja enda arvates parimat plaani välja käima. Saime kõik konfliktid lahendanud, ilma suurema tülita, alati leidus kellelgi hea lahendus mis sobis kõigile.

Ülesanded jagasime võrdelt ära plakati tegemine oli ühe noore töö, tema sai sellega suurepäraselt hakkama ning tema arvuti kasutus oskused on väga head. Kindlasti õppisime eelarvet koostades ka matemaatika. Vene keelt saime ka vene rahvusest noortelt õppida. See oli hea kogemus, kuna meie tiimi liikmed keegi ei osanud vene keelt.

Selline viis kuidas, saada rahastust oli väga lahe! See pani kogu meeskonna mõtlema, kuidas teha plakatit, kes võtab enda peale paberimajanduse kes suhtleb külalistega, kes kutsub atraktsioonid jne. Selline võimas meeskonnatöö seob inimesed väga hästi omavahel kokku ning välja tulevad kõigi arvamused. Sellist suurt üritust on hea korraldada suure tiimiga, kuid selleks, et suurel tiimil oleks ülesanded paigas, peab olema ka üks väike tiim, kes jagab suurele tiimile ülesanded. Picup Briti eri andis selle jaoks ideaalse võimaluse. Mina tundsin kuidas noored seda ürituse korraldust fännavad. Kõik olid väga asjalikud ja optimistlikud. Kõigil oli üks ja sama eesmärk silme ees, kuigi oli ka palju erinevaid lahendusi ja võimalusi, et mida ja kuidas teha.

Konkurssi "Pick-Up - Briti eri" rahastas Briti Nõukogu.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar