pühapäev, 24. november 2019

Pickup - Briti eri: Lohusuu "Uus elu vanades traditsioonides“

Projekti eesmärgiks oli tutvustada eesti noortele vene kultuuri, traditsioone, tähtpäevi. Idee tekkis, et eesti noored saaksid vene traditsioonidest aimu. Meil elab kaks kogukonda kõrvuti. Me leidsime, et oleks hea, kui eesti noored tutvuksid vene traditsioonidega.

Esimeseks ürituseks tutvustasime traditsioone meie Pasha ajal, maalisime mune Hohloma stiilis ja veeritasime neid. Selleks oli vaja ehitada liivamägi, ostsime ka võistluste jaoks kingitused. Noored võtsid aktiivselt osa, neile üritus väga meeldis. Järgmine üritus oli koos noortetoaga. Tähistasime koos Nõidade ööd, kus valmistasime kalasuppi. Kolmas üritus toimus MTÜ Logovestiga. MTÜ Logovesti naised võtsid meid vastu. Õpetasid vene rahvatantsu, näitasid esinemisriideid ja kostitasid tee ja Pashaga, mida noored ise küpsetasid koos täiskasvanutega. 7. juunil käisime Sibulatee ekskursioonil. Seal õpitoas õppisime riidetrükki, oli muuseumi külastus (Vanausuliste muuseum ja Sigurimuuseum), jalgrattamatk mööda Kolkja küla ja päev lõppes Alatskivil Hobusetalli söögikohas. Vahepeal oli mõnus suvi, noored puhkasid. 6. septembril oli meil veel üks põnev väljasõit Iisakusse, kus kohalikud naised- poluvernikud õpetasid vanu mänge ja tegime käepaelu.

Projekti ajal said noored omavahel väga hästi läbi, võtsid aktiivselt osa kõigist tegevustest. Osales 40 noort, suurem osa oli Eesti peredest, mis näitab, et vene kultuuri vastu on huvi. Projekti ajal leidsid noored endale sõpru, kellega nad suhtlevad tänaseni.

Probleeme oli söögikoha leidmisega, esialgne toitlustaja ütles ära ja me pidime kiiresti uue söögikoha leidma. Sellest õppisime kiiresti ümber orienteeruma ja uusi lahendusi leidma. Saime aru, et alati peab olema plaan B. Teine probleem oli selles, et muuseum ei tahtnud nii suurt gruppi vastu võtta ja raha, mis me olime selleks plaanerinud jäi väheseks, aga saime läbi rääkida ja kõik õnnestus. Terve grupp osales ja raha jätkus. Siit õppisime, et ei ole mõistlik võtta hindasid internetist, alati peaks üle küsima. Transpordiga meil probleeme ei olnud. Kokkulepped pidasid paika. Plaaneritud rahast jätkus. Firma oli täpne ja korrektne. Tööjaotuse kallal peame tööd tegema. Enamus asju tegime ise ära. Selja taga seisid kohalikud inimesed MTÜ Logovestist. Tegime koostööd ka noortetoaga. Konflikte ei olnud vaja lahendada, meie üllatuseks neid ei olnud. Edaspidi soovime jätkata, kuna saime positiivset tagasisidet.
Projekti jooksul õppisime koostama aruannet, otsima hinnapakkumisi. Meie jaoks oli keeruline koostada ja esitada aruannet, see oli meie esimene kogemus.
Tööjaotuse kallal peame tööd tegema. Enamus asju tegime ise ära. Selja taga seisid kohalikud inimesed MTÜ Logovestist. Tegime koostööd ka noortetoaga.

Meie arvates, planeerisime aega hästi. Kõik üritused toimusid õigel ajal. Meil oli väga hea meeskonnatöö: projekti läbiviijad, MTÜ Logovest ja noored.

Kuna info otsimine ja suhtlemine muuseumitega toimus läbi interneti, pidime ka esitama aruande läbi interneti ja oli Skype suhtlemine, see tõstis meie IT-oskust.

Konflikte polnud vaja lahendada, meie üllatuseks neid ei olnud. Edaspidi soovime jätkata, kuna saime positiivset tagasisidet.

Konkurssi "Pick-Up - Briti eri" rahastas Briti Nõukogu.










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar