teisipäev, 8. november 2016

Noorsootöö nädal 2016 "Lugude kõla" - Noortekeskuste lood

Täna jagame noortekeskuste lugusid. Veel rohkem, kui on noortekeskusi, on neist pärit erinevaid lugusid. Noortekeskused lähtuvad endi tegevustes noorte huvidest, vajadustest ning ka algatustest. Seepärast on tegevused mitmekesised ning käivad kaasas nii aja kui noortega. Siin on vaid mõned näited sellest, millega noortekeskustes tegeletakse. 

Noorsootöötaja töö on nagu filmis: ootamatu, põnev, hoogne, paljude kohtumiste ja sündmustega, täis rõõmu ja lusti, hetki, mis ei unune. See siin on selle filmi treiler, filmi ennast näeb igapäevaselt Kuressaare noortekeskuses! 

* Üks noortekeskus- mitu lugu. Anne Noortekeskuse noorsootöötaja Sandra Kremann jäädvustas enda tööpäeva videole. Anne noortekeskuse noorsootöö spetsilisti Tiina Liiva päeva kokkuvõttet vaata siit. Vaata, mida Tartus sügisesel koolivaheajal tehti!

* Kooli ja noortekeskuse koostööna peeti Põltsamaa noorte- ja elukestva õppe keskuses pudrunädalat, vaata videot.

* Noorsootöö nädala jooksul toimuvad erinevates paikades üle Eesti noorsootöö lugude elavad raamatukogud, kus noorsootöö valdkonna inimesed ja noorsootööst osa saanud noored räägivad lugusid sellest, kuidas noorsootöösse on panustatud, mida see on kogukonnale ja ühiskonnale andnud ning kuidas noorsootöö noorte elu kulgu on mõjutanud. Rakvere noortekeskuse elava raamatukogu lood on jäädvustatud videole

* Saku Valla noortekeskuse noorsootöötajad oskavad olla õnnelikud. Saku Valla Noortekeskus loodi 2011. aastal Saku Vallavalitsuse hallatava asutusena. Sellegipoolest on noorsootööd on tehtud Saku vallas juba 2001 aastast. Ise ütlevad nad nii: "Noorsootööd teeme koos noortega ja noortele ning meil on maailma parim töö!” Siin on üks nende tööpäev videole salvestatuna.


Noorsootöö nädala korraldajaks on Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendus.
Noorsootöö nädala korraldamist toetab Eesti Noorsootöö Keskus.

Noorsootöö nädal 2016 info ja sündmuste kava on leitav: https://www.entk.ee/kalender/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar