kolmapäev, 4. aprill 2018

PickUp - Briti eri: Lasnamäe noortekeskuse ühised matkad


Projekti idee oli osta matkavarustus ja korraldada noortega matk.

Eesmärgid- 
keelepraktika, uute oskuste arendamine, loodusega koos kauni Eestimaa tundma õppimine. Esiteks, valisime koos noortega välja varustuse. Matka planeerimine oli kõige raskem osa projektis, kuna tahtsime, et kõigi jaoks oleks matk huvitav ja iga arvumus loeks. Projektimeeskond oli tugev ja me õppisime omavahel kokkuleppeid tegema, arendades sellega ka eri rahvustest noorte suhtlemisoskuseid, mis keelebarjääri tõttu mõnikord tahaplaanile on jäänud.

Siin otsisime  infot kus ja kuidas Eestis leida õige koht looduses, kus saaks veeta vaba aega, kuidas marsruuti valida, liikumise reeglid, matkategevusi, ohutusplaani koostada.
Meie projektis osales 13 inimest, vanuses 14-19, neist 8 vene ja 3 eesti rahvusega noort ja 2 noorsootöötajad. Meil vedas ilmaga. See oli tõesti hea päev. Enne matkale minemist on vaja tutvuda ilmaprognoosiga. Pole olemas halba ilma, vaid võivad olla valed riided.

Lõimumise mõõde. 
Osales 3 eesti rahvusega noori. Koostöö õnnestus, sest kui me jagasime ülesandeid või koostasime gruppe, siis igas grupis oli eesti rahvusega noor ja ta oli tähtis inimene meeskonnast, noored aitasid teda ka keeleliselt ja noored õppisid üksteiselt palju. Meie eesmärk- keelepraktika, nii  vene- eesti kui eesti- vene töötas meie arvates väga hästi.

Kõige huvitavama osa oli telgi kokkupanek. Me õppisime töötama grupis, koostöö oli põnev.
Kokkupanek ei olnud nii kiire ja lihtne, see võttis 2 tundi aega. Peaaegu kõik noored tegid seda esimest korda. Arenes nii meeskonnatööoskus, kui ka  vastutustunne. Ühine tegevus tugevdas meeskonda. Seltskonnamängud metsas tegid meie üritus lõbusaks, samuti õpiti üksteist tundma. Aga ökoloogiline mäng ja arutelu oli noorte jaoks ka väga õpetlik ja põnev. See aitas paremini mõista ja suunata tähelepanu ökoloogia poole meie riigis. See projekt võimaldas arendada mitmesuguseid oskusi nagu füüsilised oskused, sotsiaalseid oskused (organiseerimine, suhtlemine teisest keeleruumist inimesega, abivalmidus, meeskonnatöö, juhtimine, vastutuse jagamine, ülesannete jagamine, kokkuleppe oskus, võimalus nautida loodust, orienteerumine looduses) See projekt andis  julgust suhelda kaaslastega, arendas silmaringi, õpetas arvestama teiste inimestega.

Tagasiside on tähtis osa meie projektis. Tagasiside oli suuline, ja saab öelda, et kõigil osalejatel on huvi ja soov edasi matkasid korraldada või matkadel osaleda. Suvel on meil plaanis korraldada kindlasti vähemalt kolm matka. 






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar