reede, 10. juuli 2020

Noortekeskused ootavad koroonakriisist tüdinenud noori suvel enda juurde tegutsema

Õppetöö on läbi, koolid suvepuhkusel ning koroonakriis on õnneks möödumas. Igavuse peletamiseks või ka eneseteostamiseks on igal noorel võimalik seada sammud Eesti noortekeskustesse ja avalikku ruumi, kus noorsootöötajad toimetavad. Sel suvel on noortekeskuste tegevused varasemast enam viidud välitingimustesse ning iga päev toob kaasa uusi võimalusi ja ettevõtmisi noorte aja rikastamiseks. Tasub meeles pidada, et lisaks kõigele muule on kõik pakutav ka noore tuleviku jaoks kasulik.
Ükskõik, kas noor on spordi- või loodushuviline, meeldib talle õues või toas aega veeta, noorsootöötajad pakuvad mitmekülgseid tegevusi igale maitsele! Võimalus uurida, avastada, ise luua, algatada, korraldada, saada osa, aga ka teiste noortega kohtuda ning põnevaid asju kogeda, sh malevad, laagrid, mobiilsed tegevused rannas ja tänavatel, jne... - seda kõike pakuvad meie noortekeskused üle terve Eesti.
Kuigi üritused ja tegevused on igas keskuses enamasti erinevad, siis üks on kindel: kui kodus puhkamisest saab küll, on noortekeskuste tegevused täpselt need, mis iga noore suve huvitavamaks ja sisukamaks muudavad.

Kuidas leida üles lähim noortekeskus?
Noortekeskuste kaardi leiab Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse kodulehelt siit. Otsingust saab vaadata vastava maakonna või piirkonna noortekeskusi, samuti on võimalus valida kaardil asukoht ning tutvuda lähedalasuvate keskustega.

Täpsemalt erinevate tegevuste kohta, mis ühes või teises keskuses toimuvad, samuti millised tegevused ja millal kavas on, saab järgi uurida kodukoha noortekeskustest. Olukorras, kus kodu lähedal asuv noortekeskus hetkel puhkab, on noored alati teretulnud naabernoortekeskuste tegevustest osa saama. Kohale tulla võib nii üksi või koos sõpradega ning tegevustes osalemised on noortele üldjuhul tasuta.

Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendus kui noortekeskuste esindusorganisatsioon kutsub noortekeskusi üles ühinema kampaaniaga “Uks on lahti”. Kampaania eesmärk on tuua ühiselt esile noortekeskustes toimuv eelkõige just lõppenud eriolukorrajärgselt, et teadvustada ühiskonnas laiemalt avatud noorsootöö kättesaadavust ning selle rolli noore arengus väljaspool pere-, tasemeharidus – ja töökeskkonda.

Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendus
Maivi Liiskmann
tegevjuht
maivi.liiskmann@ank.ee
+372 5808 4101
Peagi saab Eesti Avatud Noortekeskuste Facebooki lehel teada, kus need ja veel mitmed teised uksed asuvad ning kes seal tegutsevad. :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar