esmaspäev, 7. november 2016

Noorsootöö nädal 2016 "Lugude kõla" - noorsootöö Hiiumaa moodi

Hiiumaa Noorsootöö Keskuse noorsootöö koordinaatori + Noorte Tugila spetsialisti üks päev paljudest.. ehk kuidas elu Hiiumaal käib.

Videot vaata SIIT.

Äratus 6.30 – täiesti tavaline hommik. Rutiinsed tegevused kohv, pesu ja lastele äratus, hommikusöök. Lasen mõtted töö peale – oot, ei, ei ole siiski täiesti tavaline tööpäev. Täna algavad noortevolikogu valimised, kuu aega pingelist tööd saab see nädal oma tulemuse. Käin mõttes läbi, kas kõik on tänaseks valmis – nimekirjad, sedelid, kastid, noortemajad, komisjon, noored...

8.45 stardin kodunt, enne tööpäeva algust tuleb veel žongleerida laste ja arstidega – on ju viiruste aeg.
9.45 olen läbinud 45 km ja töö juures. Püha hetk – hea kohv masinast ja töö võibki alata.
Kiirelt vahetame kolleegidega muljeid eilsest tööpäevast. E-kirjade ülevaade.
Printimistööd – valimisnimekirjad, infokirjad, veidike ka loovat tööd kääridega – nooled põhikooli seinetele.
10.45 ringkäik Kärdla põhikoolis ja Hiiumaa Gümnaasiumis infokirjade laiali jagamiseks ning noolte paigutamiseks.

Vahepeal kiirelt tänase noortevolikogu eelhääletuspäeva info sotsiaalmeediasse ja jagame-jagame-jagame..

11.30 astub kontorisse Vivian, Kõrgessaare noortemajast. Tema transpordib valimiskastid koos vajaliku dokumentatsiooniga Kõrgessaare noortemajja, kus teda juba ootab noortevolikogu valimiskomisjoni liige Jako, et läbi viia noortevolikogu eelhääletamine. Kiire ülevaade, mis täpselt tuleb üleanda ja kuidas tänane ja homne päeva välja näevad.

12.00 LÕUNA – eelistame ikka kohalikku värki.

12.35 Pakin kokku ka Kärdla noortemaja jaoks valimiskasti koos dokumentidega ning sõidan neid ära viima. Vihma sajab ja on üsna tuuliseks läinud ja ma olen lahkunud kodunt ilma jopeta, tore.

12.50 Valimiskomisjoni liikmed jõuavad noortemajja ja võtavad asjad üle. Vaatame veelkord asjad üle ning avame eelhääletuse.

13.05 Olen tagasi kontoris. Vahepeal võtsin veel ühe noore auto peale, kelle transportisin noortemajast kooli juurde, sest ilm on endiselt kehv. Kisub tormiks.

13.15 Kohvipaus ja uued oskused – lamineerimine. Kohvipausi kõrvale uuendasin asutuse kontaktlehte, mis läheb kontori uksele ja noortemajadesse. Ühtlasi tegin tutvust uue masinaga, millega saab lamineerida ehk kiletada paberit. Täitsa äge masin, minule kui loovinimesele jälle midagi meelt mööda :)

14.00 Noorte Tugila teavitustöö – kirjutan kohalike omavalitsuste lehtede jaoks artikli teemal märka noort ning saadan laiali omavalitsustele.

14.45 Noorsootöö tunnustamise teavitustöö – plakati kujundamine huvikoolidele ja info jagamiseks. Trükkimine ja taas jalutuskäik Kärdla muusikakooli, põhikooli ja gümnaasiumis, seekord info õpetajate tuppa.

15.40 Tee ja e-kirjad. Info edastamine – ehk kirjade kirjutamine, meeldetuletamine ja info saatmine.

16.40 valmistun noortemajja minekuks, et valimiskastid koos dokumentatsiooniga tuua ööseks kontorisse luku taha. Homme on õige valimispäev koolides.
17.11 stardin lõpuks kodu poole ja nii umbes 32 minuti pärast astun lõpuks koduuksest sisse.

Kaie Pranno
Noorsootöö koordinaator
Hiiumaa Noorsootöö Keskus


Noorsootöö nädala korraldajaks on Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendus.
Noorsootöö nädala korraldamist toetab Eesti Noorsootöö Keskus.

Noorsootöö nädala info ja sündmuste kava on leitav SIIT.

1 kommentaar:

  1. Head Merle ja Kaie. Tänud toreda loo ja video eest! Meel läks kohe veelgi rõõmsamaks!

    VastaKustuta