kolmapäev, 4. aprill 2018

PickUp - Briti eri: Vaimastvere ANK "Keeltekohvik"


Vaimastvere on üks huvitav koht kuhu üle Eesti sõidab kokku palju erineva taustaga noori sealhulgas pagulasnoored Vägevalt. Nii saavad kokku Iraagi, Süüria, Ukraina, Vene ja Eesti noored.
Koostöös Vaimstvere ANKi ja Vaimastvere Kooliga pakkusime oma projektiga kogukonnale mõnusa päeva, mille raames sai tutvuda ja õppida üksteiselt põnevaid oskusi ja teadmisi.
Projekti raames toimusid kokanduse töötoad, mille tulemusena valmisid nelja rahvuse toidud ja suupisted. Päeva lõpus toimus avalik Daniel Levi kontsert, mille saatel maitsesime töötubades valminud suupisteid. Nii saime anda omapoolse panuse mõnusa ja üksteisest hooliva kogukonna loomiseks.

Meie arvates läks üritus hästi, kuna saime kõik toidud valmis ja kontsert meeldis kohale tulnud osalejatele. Meil oli neli töötuba need olid: Süüria, Eesti, Venemaa ja Ukraina. Õpetajad juhendasid erinevaid töötubasid ja õpilased aitasid neil teha maitsvaid toite ja suupisteid. Üldjuhul läks meil hästi kuna kõik said oma toitudega kenasti valmis. Arvatavasti oleksime võinud toitude tegemiseks rohkem aega planeerida, kuna mõne rahvuse road vajasid valmimiseks enam aega. Nii valmisid osad suupisted vahetult enne kontserdi algust. Meie projekti meeskond õppis seda, kui tähtis on meeskonnatöö ja kui oluline on üksteist kuulata ning teiste arvamusega arvestada. Üheks põnevamaks ja algul väga keerukana tundunud osa oli eelarve ja selle korraldamine. Käia poes ja tutvuda hindadega, lisaks tuli vaadata ja küsida erinevaid pakkumisi internetist ja pidevalt mobiilis kontrollida kirjade saabumist. Lisaks saime õpetliku kogemuse kui rääkida ettevõtjatega hinnast, siis sellele lisandub alati käibemaks mida me ei osanud arvestada. Selle tõttu toimus ka eelarves muutus, mida algul ei osanud prognoosida. Kõige keerulisemaks osaks osutus meile ajaplaneerimine, sellest tulenevalt toimus üritus üsna viimasel hetkel. Suureks ootamatuseks oli esinejaga kokkuleppe sõlmimine, kuna kalender oli tihedalt esinemisi täis.

Kui meie meeskond poleks suutnud koostööd teha, siis  ei oleks saanud  teha sellist toredat üritust nagu keeltekohvik.
Kõige olulisemaks peame seda, et erinevad rahvused õppisid ja lõbutsesid koos mille tulemusena leidsime üksteises palu toredaid omadusi. Vaba keskkond suhtlemiseks lõi hea õhustiku lähedamaks kontaktiks kaaslastega.

Koostöö laabus erinevate kultuuride vahel hästi, kuna kõik erinevatest kultuuridest õpilased õppisid seoses toitu ja suupistete valmistamisega palju erinevaid sõnu neljas eri keeles.

Edasine suhtlus teise kultuurilise taustaga inimestega on lihtsam ja kõik erinev tundub põnev. Loodame, et selline üritus saaks traditsiooniks ja annaks võimaluse paljudele noortele meie kogukonnas omavahel hubaselt suhelda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar